Thursday, March 31, 2022

Uppsatsen om draklöparen

Uppsatsen om draklöparen



Man kan bli blyg för att en annan person har orsakat en skada eller oro. Du är naturligtvis fri att lägga till din egen analys och förståelse av handlingen eller teman till dem. Hennes fridfulla verkliga värld från hennes föräldrar uppskattades inte av Connie. Viktigast är att det är händelseförloppet som löper från Afghanistans monarks fall till flyktingtiden och talibanregimen. Med hjälp av detta tema kommer en tematisk analys att skrivas på båda berättelserna genom att jämföra och kontrastera hur varje författare visar kvalitet i skrivandet genom drama och fiktion. Uppsatsen om draklöparen cellist i Sarajevo, draklöparen och kretsar kring kunskap och hur är direkt relaterat till upplysning. När händelserna utvecklas kan Amir inte rädda Hassan från en tragedi som äger rum på grund av bristande mod, vilket är hans skuld år senare, uppsatsen om draklöparen.





Nya Inlägg



Du är naturligtvis fri att lägga till din egen analys och förståelse av handlingen eller teman till dem. Inramningen för denna bok är på tre ställen. Sedan i början av våldsamma konflikter lämnar Baba och Amir Afghanistan till Amerika. Baba går från att vara en rik man till en fattig invandrare. Det finns många exempel på afghansk kultur och konturer av verkliga händelser som ägde rum i Afghanistan under de senaste decennierna. Det är betydelsefullt att den här boken visar ett mycket annat land än det som ofta presenteras i amerikanska medier. Ta upp skillnaderna och likheterna mellan händelser och kultur i Afghanistan i boken och i mediabevakningen.


De är mycket nära vänner och faktiskt halvbröder, men ingen av dem är medveten om det. Sedan ser Amir Hassan bli våldtagen av Assef och gör ingenting åt det. Denna incident driver långsamt en kil mellan Hassan och Amir. Amir är för alltid uppsatsen om draklöparen av minnet. Sedan blir han kontaktad av sin gamla mentor, Rahim Khan, om att det finns en möjlighet till inlösen. När han kommer tillbaka till Afghanistan får han veta att Hassan hade en son som skickades att bo på ett barnhem när Hassan och Farzana båda är döda. Amir besöker barnhemmet bara för att få veta att Sohrab redan har tagits, uppsatsen om draklöparen. Han spårar upp mannen som har Sohrab och upptäcker att det faktiskt är Assef.


På många sätt är det som uppsatsen om draklöparen det förflutna har kommit tillbaka med full kraft. Assef har upprepade gånger våldtagit och misshandlat Sohrab. Han har också låtit andra göra detsamma. Amir får vårdnaden om Sohrab efter att ha låtit Assef slå honom. Han återvänder så småningom till Amerika med Sohrab, som är skadad på många sätt. Relationen har fullbordats, uppsatsen om draklöparen. Men löser Amir sig någonsin verkligen från att inte säga någonting när Hassan blir våldtagen? Beskriv hur saker och ting skulle ha varit annorlunda om Uppsatsen om draklöparen hade sagt till, uppsatsen om draklöparen, även om det var efteråt till en vuxen.


På grund av detta förstår han inte och är ofta avundsjuk på hur mycket hans far, Baba, verkar föredra Hassan framför Amir. Han blandar sig inte eller säger till när Assef våldtar Hassan. Han försöker lura Hassan för att ha stulit pengar och smycken. Många år senare, efter att Hassan är död, får Amir reda på att de faktiskt var halvbröder. Han hanterar många känslor över att inte ha blivit berättad tidigare. Med tanke på hur händelserna blev, hade saker och ting varit annorlunda om Amir och Hassan hade vetat? Skulle Amir ha varit snällare mot Hassan eller hade det bara ökat hans svartsjuka? Amir uppger i boken att Hassan kände honom bättre än någon annan.


Förklara hur relationen skulle ha förändrats om Amir och Hassan hade fått den viktiga kunskapen, uppsatsen om draklöparen. Bland dem är våldtäkt, pedofili och mobbning. Assef våldtar Hassan i ung ålder. Han hittar sätt att trakassera och skrämma Amir. Som vuxen adopterar han barn för att han ska kunna misshandla och våldta dem. Amir låter Assef slå honom i slutet av boken så att Amir kan ta med sig Sohrab. Denna sista handling av övergrepp mot Amir är vad Assef ville göra i ett antal år. Assef verkar undgå åtal för sina olika brott. Utforska hur detta passar in med de andra händelserna i boken.





slutsats av djurplågeri



Den centrala lärdomen i båda berättelserna handlar om problem som uppstår i familjerelationer mellan föräldrar och deras barn. Båda karaktärerna i de två berättelserna missförstod korrigering och jämförelse. Connie kände att hennes mamma alltid jämförde henne med sin storasyster June genom att hänvisa till June som ett exempel när hon gick fel. Oates Men i verkligheten var referensen menad att uppmuntra Connie och inte förringa henne. Tyvärr missförstod Connie denna handling och tolkade den annorlunda. Hans far Baba var biologisk far till både Amir respektive Hassan.


Han ville bara det bästa för dem båda som alla välmenande föräldrar skulle. Detta var den verkliga avsikten när Baba nämnde Hassan som ett exempel. Amir och Connie levde i isolerade världar och trodde att de inte var lika älskade av sina syskon och vänner. Men båda karaktärerna hade fel om sina antaganden. Hosseini, K. The Kite Runner , New York: Riverhead; New York State University Press. Oates Carol, J. Vart är du på väg, Var har du varit? San Diego: Epok; San Diego State University Press. Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig?


certifierade skribenter online. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Innehållsförteckning. Inledning Jämföra och kontrastera båda berättelserna Slutsats Referenslista. Läs mer. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta. Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. Jämförelse av M. Lucas och M. FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:.


Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Bibliografi IvyPanda. Referenser IvyPanda. Amir förstår inte frågan om inlösen och han tror att det enda sättet till det är att betala för det genom lidande. Huvudtemat för inlösen är liknande i både konserten Les Miserables och romanen The Kite Runner. Han blir symbolen för godhet, en symbol som visas för Valjean och förändrar […]. Draklöparen och drakkämpen begränsar drakens rörelse för att den ska kunna röra sig på ett ordnat sätt.


Det är trots allt efter att ha bevisat sin lojalitet mot Hassan genom att föra sin son Sohrab till U.S.A. Han skickades till ett barnhem och författaren till brevet ber Amir att rädda barnet och ta det till USA. Följande filmrecension syftar till att observera styrkorna och svagheterna hos denna film som en informativ resurs för studenter från Afghanistans politiska och historiska bakgrund. Afghanistan har inte producerat många böcker tidigare och det var en bedrift för Khlaed Hosseini att kunna komma på en bästsäljare i en västerländsk miljö. Berättelsen börjar när berättaren, Amir, förmodligen är 38 år gammal, och berättelsen han berättar är i huvudsak en tillbakablick över händelserna i hans liv som har fört honom till denna punkt. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats specifikt för dig!


Citera denna sida. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat!

No comments:

Post a Comment